Graduering

Graduering kendo

Hvornår kan du gradueres

I Kendo er der ikke en begrænsning for hvornår, og hvor ofte du kan gradueres.
Gradueringer bliver holdt i klubben flere gange om året, og gradueringsdatoer vil blive offentliggjort på Facebook siden og på hjemmesiden løbende.
Når du gradueres bliver du vurderet på din alle dine kompetencer indenfor Kendo, du kan derfor springe kyu grader, hvis du udviser et niveau der gøre dig kompatibel.
Kendo har mange elementer, så der er meget du kan forberede til din graduering. Vi giver dig derfor en kort huskeseddel på diverse generelle elementer, som din dommer vil vurdere til din graduering.

– Korrekt etikette (Reigi).
– Korrekt benarbejde (Suriashi), som f.eks. at din venstre fod følger højre.
– Korrekt Slag (Suburi), her bliver der vurderet på hvordan du griber din shinai, hvordan du svinger den, og hvor din position er ved slag.
– Korrekt spring ved angreb (Fumikomi).
– Sidder din Hakama og Kendogi (beklædning) og evt. Bogu (Rustning) korrekt.
– Har du forstået afstand, og er der teknik og hastighed i dit Kendo.

Sådan foregår en graduering

I Kendo graduerer vi ifølge et traditionelt kyu/dan grad system. Klubben står selv for kyu graduering op til og med 2. kyu. For at kunne opnå 1. kyu, skal du gradueres efter standard og godkendelse af DKF (Dansk Kendo Forbund), da 1. kyu er den sidste kontrol af dit niveau inden du fortsætter til dan graden.

Gradueringer bliver typisk holdt i klubben, eller med samarbejde fra Danmarks diverse klubber, i forbindelse med en fællestræning. Til en graduering kan du forvente, at der vil være et dommerpanel, som vil føre dagsordenen. Herunder vil de fortælle hvilke øvelser de forventer at se, og afhængigt af det niveau du har udstrålet, så kan du forvente at du skal imod en modstander i frikamp.
Alt bliver gjort med en guidende hånd, og al information vil blive givet på dagen, i stedet for forinden. 
Har du spørgsmål til en graduering og hvad du kan forvente, så henvend dig endelig til din træner, så vil du altid få hjælp til dine spørgsmål.

Kendo Keiko