Om klubben

Kendo Suburi

Hvem er vi?

Horsens Kendo Klub blev stiftet i 2021 af Peter Klærke som formand og træner, i samarbejde med Adam Stahl, som kassér. Peter har 4. Dan titlen i Kendo, og har trænet Kendo i 10 år. Peter startede sin Kendo karrierer i Århus Kendo Klub, men forsat kort efter sin rejse til Vejle, Odense og Nordfyns Kendo Klub. 
Det var især i Nordfyns Kendo Klub, at Peter har trænet, under kyndig læring fra Yukio Kato. I Peters mange år som Kendo udøver, brugte han flere timer hver dag, på at forbedre hans viden og teknik indenfor Kendo. Derudover, så har Peter stillet op til adskillige Europa mesterskaber, samt en håndfuld af amatør turneringer rundt om i Europa. Alt hvad Peter har lært fra Danmarks diverse klubber, tager han videre til Horsens Kendo Klub, hvor han i forhåbning, ønsker at lære videre fra sig, til Horsens nye talenter.

Hvad kan du forvente?

Horsens Kendo Klub er en nyopstartet klub. Der er derfor plads til alle, og klubben er stadig i processen med at finde sine talenter. Klubbens mål er dog at skubbe dine grænser, imens du lære hvordan du bliver en god fægter.
Du kan derfor forvente i starten, at det går lidt langsomt med at lære teknikkerne, men du vil blive presset og udfordret, både på det fysiske og psykiske niveau.
Så snart du har lært det fundamentale, så vil du kunne komme i rustning, og det er derfra at dit Kendo vil tage fart.
Uafhængigt af hvor atletisk du er, eller hvor skarp i sindet du er, har klubbens træner til hensigt, at skabe de bedste Kendo udøvere i Danmark. 

Hvad er kendo
Kendo Keiko

Hvad er Kendo?​

Kendo (Japansk for Sværdets vej) er en traditionel Japansk stilart indenfor fægtning. Kendo afstemmer fra metoder som er oplært fra Samuraierne, og som er ført videre under moderniseringen. Foreningen af Japan omkring 1600 tallet fjernede de fleste muligheder for sværdkamp, så Samuraierne forvandlede deres evner for kamp, til en kunst hvor man byggede disciplin, evne og karakter. Omkring 1800 tallet introducerede man Bogu (rustning) og shinai (bambussværd) til træningen, for at tillade mere realistiske kampe uden sandsynligheden for skader.

Til Kendo træner du derfor i Hakama og Gi, som minder om Samuraiernes traditionelle påklædning. Når man er øvet træner man også i Bogu, som er designet til at minde mest muligt om en traditionel rustning, men med praktikalitet for træning i mente. Tilsvarende, så benytter du også en Shinai til at fægte. Bambussværdet er en hul cylinder med 4 bambusspalter, som er bundet sammen med snor og læder stropper. Dette gøre dog, at den bliver mere lige i karakter, end dens originale forekommer. Men det er en nødvendighed for holdbarheden og kæmperens sikkerhed til træning og i kamp.

Ønsker du at læse mere om udstyret, så kan du gøre det herunder